• Prváci už oficiálne naši
      • Prváci už oficiálne naši

      • 31.01.2022 07:37
      • Kabu je každoročnou súčasťou našej školy. Minulý rok sa nám však kvôli pandemickej situácii nepodarilo zorganizovať prijatie prvákov do cechu študentov. Preto sme sa tento rok rozhodli tradičnú formu trošku pozmeniť a vymysleli sme nové pokyny, úlohy, ktoré museli študenti prvého ročníka v priebehu týždňa plniť. Boli sme si vedomí, že termín konania sa nachádzal pred polročným krúžkovaním známok, a preto sme prvákov nijak nezaťažili.

      • V pondelok dostali prváci prvú indíciu, pod ktorou museli vyrozumieť miesto úkrytu ďalšej. Takto to pokračovalo každý deň po dobu celého týždňa. Chceli sme si preveriť, ako dobre poznajú našu školu po necelom polroku strávenom v pre nich nových, nepoznaných priestoroch. V utorok dostali za úlohu sa v triede dohodnúť a obliecť si rovnakú farbu. V stredu zas priniesť si učebné pomôcky v nezvyčajnej školskej taške. Nakoniec sme si ich všeobecné znalosti preverili v kvíze, v ktorom nám ukázali veľký rozhľad v oblasti vedy, histórie, geografie a pod. V piatok sme vyhodnotili kvíz a odmenili najúspešnejších, taktiež sme rozdali imatrikulačné listiny.

        Na začiatku týždňa dostali tiež za úlohu napísať list pre ich staršie ja. Mohli si vybrať formu, akou sa tejto úlohy chopia. Či si zvolili napísať list vecí, ktoré si chcú počas strednej školy splniť, alebo spísali aktuálne prežívané pocity. Po zozbieraní listy odovzdáme triednym profesorom, ktorí im ich vrátia späť v štvrtom ročníku. Aktivita takéhoto formátu im pomôže o pár rokov obzrieť sa späť a uvedomiť si, akou cestou si prešli. Je dôležité, aby na vlastné oči videli, ako sa v priebehu tak krátkeho času vyformovala ich osobnosť, pretože v tom čase budú dospelými ľuďmi s úplne odlišnými prioritami.

        I.A

        Naše KABU sa začalo v pondelok a trvalo celý týždeň. Každý deň bol niečím výnimočným. Prvý deň sme dostali papierik s indíciou a mottom, podľa ktorého sme potom postupovali. Na druhý deň sme mali za úlohu prísť zladení v rovnakej farbe. Vybrali sme si modrú. Táto úloha sa nám veľmi páčila, pretože ako kolektív sa vieme stále na niečom zhodnúť. V stredu sme mali takzvaný “everything but backpack day”. Bolo to zaujímavé a niečo nové. Avšak to nebolo všetko v ten deň. Zrazu sa vo dverách ukázali dve dievčatá s krabicou v ruke. Boli v nej cumlíky, ktoré sme museli počas dňa nosiť zakvačené na krku. Na ďalší deň sme mali kvíz. Rozdelili sme sa do tímov a súťažili. Posledný deň sme sa oficiálne stali prvákmi. Všetci sme dostali imatrikulačný list. Tento týždeň sa nám všetkým páčil a už sa tešíme, čo pripravíme na ďalší rok našim prvákom.

        I.B

        Čo sa týka KABU, tak nám je na jednej strane ľúto, že kvôli pandemickým opatreniam sa nemohli vykonávať aktivity, ktoré sú pri takýchto privítaniach bežné, a v budúcnosti nevieme spomínať na to, ako veľmi nám starší robili zle, ale na druhej strane nám aj odľahlo, že to nebolo nič hrozné a dalo sa to zvládnuť. Veľmi sa nám páčil originálny nápad s indíciami po škole, lebo bola zábava to hľadať, aj keď sme niektoré nevedeli nájsť hneď, ale nakoniec sa nám to podarilo. Ďakujeme za (ne)spríjemnený týždeň. Užili sme si to.

         

        I.C

        KABU sa nám veľmi páčilo. Podľa nás ste mali všetko dobre premyslené. Najlepšie asi bolo, keď sme si nemohli doniesť školské tašky. Takisto si myslíme, že aj kvíz bol veľmi zábavný. Bol to dobrý pocit mať trošku iný týždeň ako obyčajne. Za tento neobyčajný a srandy plný týždeň vám pekne ďakujeme. A klobúk dole, že ste to takto vedeli poriešiť napriek súčasným opatreniam.

        Prváci sú najmladšími žiakmi strednej školy a práve prostredníctvom KABU ich prijímame medzi seba. Prajeme im veľa úspechov v škole i v súkromí. Veríme, že štúdium na GYMIK-u im pomôže splniť si všetky sny a dotiahnu to v živote čo najďalej.

        Viacej fotografií z imatrikulácie nájdete v GALÉRII

        Sophia Babičová

         

      • Naspäť na zoznam článkov