• Gymkoviny na webe - Úvodník
      • Gymkoviny na webe - Úvodník

      • 16.11.2020 21:27
      • Milí čitatelia,
        prinášame vám v poradí už piate vydanie našich školských novín - Gymkovín. Všetci sa nachádzame v zvláštnej, zároveň ťažkej životnej situácii. Verím, že napriek negatívnym správam z okolitého sveta vás úsmev spod rúšok neopúšťa. Do poslednej chvíle sme nevedeli, či sa nám podarí nové číslo vydať, no môžem vás ubezpečiť, že ani tentoraz nebudete ukrátení o zaujímavé informácie z prostredia nášho gymnázia. Keďže nám nebolo súdené vydať noviny v hmotnej podobe tak, ako sme to s predošlými číslami robili doteraz, sme radi, že vám môžeme aspoň takouto online formou osladiť jednotvárne dni v pohodlí domova.  Nasledujúce týždne budeme postupne na webovej stránke školy zverejňovať články, ktoré sme pre vás pripravili. Nájdete ich v rubrike GYMKOVINY/5.vydanie.
      • Aby sme nadviazali na aktuálnu situáciu, v úvode si budete môcť prečítať úvahu Benity Belicovej zo 4.B, v ktorej vám priblíži svoj pohľad na pandémiu koronavírusu. Článok bude zdobiť tematický komiks, ktorý nakreslil Maťo Vacula zo sekundy. Dozviete sa taktiež niečo bližšie o súťaži spojenej s medzinárodným dňom OSN, ktorá sa organizovala v týždňoch, keď sme ešte hundrali, že musíme skoro ráno vstávať do školy. 
        Čakajú na vás správy o tom, že sme zapojení do projektu Zelenej školy, že očakávame otvorenie školskej čitárne a dozviete sa  aj zaujímavé informácie o dobrovoľníctve. Budete mať možnosť prečítať si  rozhovor s pani Mariolou Jančiovou, našou novou školskou psychologičkou, ktorá nám prezradila zaujímavosti zo zákulisia svojej práce. Ako posledný článok vám ponúkame jeden zaujímavý rozhovor. Jedná sa o príbeh zahraničného študenta, ktorý by ste určite nemali prehliadnuť.  
        V mene celej našej redakcie by som zároveň na škole chcela privítať nových prvákov a prímanov, ktorým želám v obzvlášť ťažkej dobe hlavne pevné zdravie, zodpovedný prístup  a okrem večerov strávených pri čítaní článkov z našej redakcie, aj dobré známky.
        Všetkým učiteľom zase prajem nervy zo železa a štipku pochopenia pre tých, čo si nevedia  zapnúť kameru na Teamse alebo nájsť prihlasovacie údaje.
        Nedá mi na záver nespomenúť krásne ročné obdobie, do ktorého sme vstúpili spolu s nie tak krásnou situáciou na krku. Jeseň sa už síce pomaly blíži ku koncu, no nasleduje zima. Preto vám odporúčam sa spolu s hrnčekom horúceho čaju ponoriť do príbehov a článkov, na ktorých sme v rámci našej redakcie tak usilovne pracovali.

        Príjemné čítanie!

      • Naspäť na zoznam článkov