• A čo je láska?
      • A čo je láska?

      • 14.02.2024 10:17
      • Sviatok svätého Valentína nám každoročne pripomínajú regály zaplnené tematickými drobnosťami pre zamilované páry, žiarivo červená výzdoba ale i množstvo obsahu na sociálnych sieťach. Aby toho nebolo málo, tomuto dňu sa špeciálne venuje aj niekoľko článkov, ako napríklad i tento.
         
      • Červené outfity, ružové srdiečka, bonboniéry a kvety. Symboly, ktoré na nás kričia už mesiac pred samotným sviatkom. Zamysleli ste sa ale niekedy nad tým, aký by mohol mať odkaz?

        Je vítaný i odmietaný, pochopený i nepochopený, no a samozrejme milovaný i nenávidený. Evokuje v nás mnohé otázky a názory naň sa rozchádzajú. Valentín je v podstate rovnaký ako všetky sviatky. Niekto ho oslavuje, iný ho nemusí, no a ten ďalší si povie niečo v zmysle, že milovať sa má po celý rok. S týmto tretím výrokom súhlasím aj ja. Keď máme predsa niekoho radi, nie je to len na jeden deň v roku. Poďme sa na to však pozrieť z inej strany. Nezaslúži si láska svoj špeciálny deň? Ten, v ktorom sa môže človek zamyslieť, ako by asi vyzeral život bez nej alebo naopak, aký je život s ňou? Láska existuje v mnohých podobách. Priateľstvo, materstvo, romantické vzťahy, či teraz často spomínaná sebaláska. Predstavte si, že všetky tieto druhy sa zmiešajú v jedno. Čo vo vás vyvoláva pojem láska? Mne sa vybaví teplo, smiech, domov, no nebojím sa priznať, že i strach z toho, že milovanú osobu stratím. Láska je dokonale nedokonalá. Nikto ju nedokáže presne opísať, no predsa ju môže intenzívne cítiť. 14. február je dňom, keď si môžeme určiť priority, vychutnať si atmosféru a zamyslieť sa nad jej existenciou.

        Každým rokom môžeme Valentín osláviť inak. Takže ak tento rok skončíte sami, zapnete si film a budete sa napchávať sladkosťami, tak si to vychutnajte, pretože sa to ďalšie roky už nemusí opakovať.

                                                                                                                                                                    Laura Chovancová

      • Naspäť na zoznam článkov