• Podarilo sa. Ďalší krásny úspech nášho študenta
          • Podarilo sa. Ďalší krásny úspech nášho študenta

          • Jednou z najťažších súťaží vôbec je Biologická olympiáda E – odbornosť geológia. Treba v nej preukázať nielen bohaté teoretické vedomosti, ale aj vytvoriť zbierku minerálov a hornín, zmapovať pôdny odkryv a naučiť sa rozlišovať 50 predpísaných minerálov a hornín.

            Môžete si to skúsiť, čo je na prvom obrázku? Na druhom? A na treťom? Asi málokto uhádol, že sa vo všetkých prípadoch jedná o ten istý minerál – baryt! Jeden minerál môže mať veľa rôznych tvárí a rôzne minerály zas môžu vyzerať prakticky rovnako...

            A keď sa Vám náhodou predsa len podarí „kameň“ správne pomenovať, ešte sa Vás na ústnej časti spýtajú, ako ste na to prišli, budú chcieť chemický vzorec, zaradenie, lokality, kde sa na Slovensku vyskytuje a nechajú Vás ich znázorniť na slepej mape.

            Napriek tomu (Alebo práve preto? 😊) sa Pavol Bednář z kvarty rozhodol, že to skúsi. Prebojoval sa cez školské a okresné kolo a 16. 5. 2023  veľmi úspešne absolvoval aj krajské kolo – zvíťazil v ňom!!!

            Teraz ho čaká celoštátne kolo v Tatranskej Lomnici. Gratulujeme k nádhernému výsledku a želáme krásny výlet aj veľa šťastia v celoštátnom kole.

            Súčasne sa chceme úprimne poďakovať pánovi učiteľovi Mgr. Novodomskému zo ZŠ Dobšinského RS ako aj vedeniu tejto školy za zapožičanie zbierky nerastov. Pri príprave na „poznávačku“ Palinovi určite veľmi pomohla. 

            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.

        • Posledné chvíle pred odchodom
          • Posledné chvíle pred odchodom

          • V piatok 19. mája 2023 sa uskutočnila jedna z najradostnejších a zároveň najsmutnejších udalostí v živote maturantov na našej škole. Dostali možno ťažšiu úlohu, ako je samotná maturita, či výber vysokej školy, a to úlohu rozlúčiť sa. Povedať posledné zbohom profesorom, žiakom a rokom stráveným na gymnáziu, ktoré mnohí pokladajú za tie najlepšie. Sĺz, ktoré vybehli počas rozlúčky, bolo viac ako cukríkov, ktoré útočne lietali po triedach, no ešte viac bolo úprimných úsmevov a vrelých objatí, pri ktorých nikto nemyslel na odchod, ale na spomienky prežité počas stredoškolského obdobia.
        • Gratulujeme k titulu Slávik Slovenska v okresnom kole
          • Gratulujeme k titulu Slávik Slovenska v okresnom kole

          • 31. ročník speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne Slávik Slovenska 2023 sa uskutočnil 16. mája 2023 v CVČ Relax v Rimavskej Sobote pre žiakov základných škôl, ZUŠ a príslušných ročníkov osemročných gymnázií v okrese Rimavská Sobota. Súťaže sa zúčastnilo 14 súťažiacich a súťažili v 3 kategóriách.
            Naše želiezko v ohni bola Bibiana Kišáková (sekunda), ktorá svoju kategóriu vyhrala a postupuje do krajského kola.

            Ďakujeme za hudobný doprovod Mgr. Janke Dobrockej (ZUŠ RS), vďačne zaskočila za chorého Jakuba Tiralu (III.A).
            Srdečne gratulujeme, Biba a držíme palce v krajskom kole v Banskej Bystrici!


            Mgr. Jozef Gödri

        • Naši recitátori opäť na popredných miestach
          • Naši recitátori opäť na popredných miestach

          • Na 63. ročníku Krajskej prehliadky v umeleckom prednese Sládkovičova Radvaň veľmi úspešne reprezentovali našu školu víťazi regionálneho kola súťaže Hviezdoslavov Kubín.
            V II. kategórii v próze Natálka Ľuptáková z Prímy a v poézii Emma Kmeťová z Kvarty. Svoje zastúpenie sme mali aj v IV. kategórii. V prednese poézia Laura Hrončeková zo IV.B a v próze Vratko Mančuška zo Septimy, ktorý postúpil na krajskú prehliadku automaticky, keďže minulý rok získal strieborné pásmo s čestným uznaním na celoslovenskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín.
            V silnej konkurencii si napokon okrem skúseností a pochvál, odniesli aj umiestnenie. Vratko Mančuška získal v próze 3.miesto a Natálka Ľuptáková v poézii 2.miesto.
            Všetkým srdečne blahoželáme. Sme na vás hrdí.


            Mgr. Beáta Kováčová

        • Malý futbal mladších žiakov
          • Malý futbal mladších žiakov

          • Gratulujeme k 3. miestu v okresnom kole v malom futbale mladších žiakov.
            Našu školu reprezentovali: Maxim Haňo, Matúš Rada, Maťo Kriška, Miško Kováč, Dávid Poliak, Robko Wereszký, Stanko Kovalančík, Lukáš Gedai.


            Mgr. Ján Konček

        • Krajské kolo Chemickej olympiády - kategória D
          • Krajské kolo Chemickej olympiády - kategória D

          • Našu školu a okres Rimavská Sobota reprezentoval Pavol Bednář z kvarty a umiestnil sa na 4. mieste, pričom prvé priečky boli v mimálnych rozdieloch a od celkového víťaza ho tak delilo len 6 bodov.
            Gratulujeme ku krásnemu výsledku a ďakujeme za reprezentáciu školy.


            Ing. Ivana Václaviková

        • Krajské kolo Slovenskej geologickej olympiády
          • Krajské kolo Slovenskej geologickej olympiády

          • V utorok 25.apríla sa konal prvý ročník Slovenskej geologickej olympiády, a to hneď krajské kolo. Našu školu reprezentovali Daniel Ďuriška z I.A a Pavol Bednář z kvarty. Danielovi sa darilo lepšie, a tak postupuje aj do celoslovenského kola. Gratulujeme a držíme palce.


            Ing. Ivana Václaviková

        • Historický úspech, prví na Slovensku, tretí na svete
          • Historický úspech, prví na Slovensku, tretí na svete

          • Dňa 20.4.2023 sa dve šestice študentov malého gymnázia zúčastnili medzinárodnej matematickej súťaže Purple Comet. V tejto súťaži pravidelne naša škola dosahuje pekné výsledky, najmä vďaka schopnosti našich študentov spolupracovať, nevzdávať sa a vyťažiť čo najviac aj z mála vedomostí. Tento rok sme dosiahli doposiaľ najväčší úspech.
            Tím PARADAJATOFE v zložení PAvol Bednář (kvarta), RAdoslav Rada (kvarta), DAniel Petrovský (kvarta), JAkub Trapl (sekunda), TOmáš MAtyáš Juhász ( kvarta) a FÉlix Rapčan (kvarta) sa umiestnil na 1. mieste na Slovensku a 3. mieste spomedzi 579 tímov z celého sveta!!!


            21. 4. 2023 sa tej istej súťaže, ale vo vyššej kategórii, zúčastnili aj 2 tímy z vyššieho gymnázia, prvý z nich v zložení Michal Katreniak (sexta), Dávid Kovács (3. A), Samuel Duda (3. A), Laura Hodásová (septima), Vratko Mančuška (septima), Petra Ďurovičová (septima).
            Druhý v zložení Andrej Machyniak (kvinta), Samuel Murátik (kvinta), Jakub Melicherčík (kvinta) a Adam Csíkfejes (4. C) Oba sa umiestnili na medzinárodnej úrovni v prvej štvrtine, v rámci Slovenska potom obsadili peknú 4. a 5. priečku.


            Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a gratulujeme k vynikajúcemu výsledku. Bude ťažké ho prekonať! 


            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.

        • Nebáli sa otestovať svoje IQ
          • Nebáli sa otestovať svoje IQ

          • Dňa 17.4.2023 sa konalo 1. online kolo IQ olympiády, súťaže určenej pre žiakov nižších ročníkov gymnázií a základných škôl. Zúčastnili sa ho Leo Demeter a Kika Iždinská z prímy, Jakub Trapl a Robko Wereszký zo sekundy, kvartánky Zuzka Bálintová a Saška Csanková.
            Najlepšie sa darilo Jakubovi, ktorý sa umiestnil na 3. mieste v kraji a bude nás reprezentovať v regionálnom kole. Perfektný výkon podal aj Robko ktorý sa spomedzi 832 súťažiacich umiestnil na 80. priečke, za ním nasledoval Leo (152. miesto).
            Dievčatám sa darilo trochu menej, ale všetky skončili v prvej tretine. Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu našej školy a Jakubovi držíme palce do regionálneho kola.


            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.

        • Máme ďalšiu medailu
          • Máme ďalšiu medailu

          • Dňa 4.apríla 2023 sa v Banskej Bystrici uskutočnilo krajské kolo matematickej olympiády kategórií B a C. V kategórii B sa ho zúčastnilo celkom 10 a v kategórii C 13 študentov. Malý počet súťažiacich súvisí s tým, že táto súťaž patrí medzi najnáročnejšie vôbec a je veľmi ťažké vôbec prejsť cez domáce a školské kolo.
            Našu školu reprezentovali Andrej Machyniak a Jakub Melicherčík z kvinty, Nina Bíliková z 1.A a Michal Katreniak zo sexty.
            Najlepšie sa darilo Mišovi, ktorý sa v kategórii B umiestnil ako úspešný riešiteľ na 2. až 3. priečke.
            Titul úspešného riešiteľa získal aj Jakub, ktorý sa v kategórii C umiestnil na 5. až 6. mieste.
            Pochvalu si ale určite zaslúžia aj Andrej a Nina – tej chýbali k úspešnosti len 2 body.
            Všetkým zúčastneným ďakujem za skvelú reprezentáciu našej školy. V celom kraji bolo len 10 úspešných riešiteľov a z toho dvaja naši. 
            A to je viac ako slušný výsledok.


            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.

        • Deň narcisov 2023
          • Deň narcisov 2023

          • Verejnej zbierky Dňa narcisov sa v uliciach mesta Rimavská Sobota zúčastnili 4 skupiny: Vanessa Sallaiová, Sára Holubeková, Stella Nagyferenczová - KVI, Miriam Lásková, Patrícia Muránska, Rebeka Vranská - KVI, Matúš Čonka, Šimon Hričan, Ladislav Kováč - III.A a skupina z III.B v zložení Marek Csernok, Samuel Ulický a Zsolt Szekér, ktorá nazbierala zo všetkých skupín najvyšší finančný príspevok. Spolu sa podarilo vyzbierať 1361,50 EUR, ktoré už putovali na účet Ligy proti rakovine a poslúžia na liečbu onkologických ochorení. Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom za ochotu a seriózny prístup.

            RNDr. Monika Lodová

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

          • Vo štvrtok 13.apríla 2023 sa konalo krajské kolo Chemickej olympiády v kategórii B (2.ročník). Naše gymnázium reprezentovali Terezka Juršíková a Maťka Kožáková (obe zo sexty). Dievčatá sa popasovali s náročnými úlohami, s ktorými mali problém aj zdatnejší chemici. Tento rok Terezka obhájila 9.miesto z minulého roka a Maťka skončila na veľmi peknom 10.mieste.
            Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

            V pondelok 24.apríla 2023 sa konalo školské kolo Chemickej olympiády pre kategóriu C (1.ročník). Zúčastnení žiaci - Pavol Bednář (kvarta) a Jakub Balang (I.A) si preverili vedomosti nielen z anorganickej a organickej chémie, ale taktiež praktické laboratórne zručnosti. Obom chalanom sa darilo veľmi dobre a ako úspešní riešitelia školského kola postupuje na krajské kolo z 1.miesta Pavol Bednář a z 2.miesta Jakub Balang.
            Gratulujeme a držíme palce v krajskom kole

        • Deň Zeme 2023
          • Deň Zeme 2023

          • Tento deň si pripomíname už po  53-krát. Trieda kvarta dostala za úlohu zorganizovať pre svojich mladších spolužiakov aktivity, ktorými by si spoločne pripomenuli dary našej Zeme. V priebehu 3 týždňov si naplánovali  a rozdelili úlohy. Zmocnili sa svojich rolí skvele, niektorí boli v pozícii vedúcich skupín, robili nástenku, pripravovali aktivity, písali článok, robili prezentáciu, spracovali časový harmonogram.

            V pondelok mali triedy príma až kvarta projektový deň venovaný Dňu Zeme. Prvú hodinu si žiaci vypočuli sériu prezentácii, ktoré poukazovali na projekty, ktoré sme realizovali na škole  v rámci ochrany životného prostredia, udržateľnosti, merania čistoty ovzdušia apod.

            Kvartáni nás previedli históriou Dňa Zeme (Peťka Medveďová, Berny Ferenczová, Zuzka Bálintová) a poukázali na význam tohto dňa. Žiaci sekundy predstavili svoju účasť na projekte pod názvom Meranie kvality ovzdušia (Dominika Hrivnáková, Sofia Trochová), terciáni nás poučili o globálnom otepľovaní (Dada Šaminová, Adam Ďurica) a primáni  nás zasvätili do projektu TRIČKOTÉKA, v ktorom zisťovali odkiaľ pochádza ich tričko a predviedli nás výrobu ekotašky.

            Po krátkej prestávke sa  všetci rozdelili do ôsmich skupín a pod taktovkou svojho kvartánskeho vedúceho sa rozbehli plniť úlohy. Na ôsmich stanovištiach ich čakali úlohy ako napríklad:

            • Vodovod, šetrenie s vodou – premiestniť čo najšetrnejšie množstvo vody na vyčlenenom úseku. Tu sa od Emky Kmeťovej dozvedeli, aké dôležité je vodou šetriť, že existuje aj tzv. vodná stopa.
            • Ako si vyrobiť v prírode  filter na vodu im sprostredkoval Tomáš M. Juhász.
            • Peťka Medveďová zostavila úlohy na poznávanie rastlín, hlavne stromov, ich plodov, listov.
            • Stanka Medveďová zas odhaľovala znalosti o bylinkách a ich využití.
            •  Danko Petrovský si  pripravil separačné a recyklačné okienko.
            • Radko Rada  vytvoril KVÍZ  o životnom prostredí.
            • Šikovnosť rúk, ale aj spoluprácu v tíme preverila  Popoluška - Nelka Deáková, kde  bolo úlohou skupiny roztriediť  a určiť semienka rastlín  pomocou rôznych sít a filtrov.
            •  Tvorivé písanie si vyskúšali na stanovišti pri Dankovi Ružinskom.

            V záverečnom vyhodnotení a po spočítaní bodov nám vyšli v celku vyrovnané odpovede a bodové skóre. Po spočítaní bodov boli odmenené tri najlepšie skupiny a vedúci odmenil špeciálne aj ,,naj“ hráča skupiny.

            Všetkým ďakujeme za zdarný priebeh  tohto pekného dňa, škoda len, že sme to nemohli  uskutočniť v prírode kvôli nepriazni počasia. Nabudúce spočítame menej kvapiek a viac svetelných lúčov.

            za triedu kvarta Mgr. Beáta Kamenská

        • Pokračujú do celoslovenského kola
          • Pokračujú do celoslovenského kola

          • Dvojica študentov z 2.C triedy, Bereniké Borosová a Szabolcs Kuzma, sa 19. apríla 2023 zúčastnili 43. ročníka vedomostnej súťaže “Poznaj slovenskú reč”.
            V silnej konkurencii si Bereniké Borosová vybojovala 2. miesto a Szabolcs Kuzma 3. miesto
            Obidvaja postupujú do celoslovenského kola súťaže, ktoré sa uskutoční v Bratislave.
            Držme im palce!


            Továbbjutottak az országos döntőbe!
            Iskolánk diákjai Boros Bereniké és Kuzma Szabolcs (mindketten a 2. C osztály tanulói) április 19-én részt vettek a 43. alkalommal megrendezett “Poznaj slovenskú reč” elnevezésű szlovák nyelvismereti versenyen.
            A következő eredményeket érték el:
            Boros Bereniké: 2.hely
            Kuzma Szabolcs: 3. hely
            Mindketten továbbjutottak az országos fordulóra, amelyet júniusban Pozsonyban rendeznek meg.
            Sok sikert nekik!

        • Na Otcovej roli otca nášho gymnázia
          • Na Otcovej roli otca nášho gymnázia

          • Študenti i pedagógovia nášho gymnázia sa pri príležitosti 65.výročia úmrtia významného slovenského básnika a národného umelca zúčastnili pietnej spomienky na cintoríne v Lukovištiach. To, ktorej známej slovenskej poetickej i prozaickej legende spolu vzdali hold, však ešte chvíľu ponechám v závane tajomna.

            Počas úvodných príhovorov sme si zaspomínali na strasti i radosti života jedného z najväčších osobností slovenskej literatúry a spoločne sa vydali po stopách zakladateľa literárnej moderny. Navôkol nás sa rozprestierali vysoké topole. Tak vysoké, akoby zrovna im na konároch viseli trápenia a bolesti všetkých nás prítomných. Po ukončení formálnej časti a slávnostnom odovzdaní vencov sme sa presúvali zelenou alejou plnou rozkvitnutých tují, pričom na nás z pozadia stále doliehali slová veršov známej básne.„Nikdy nepíš to, čo necítiš, čo v tvojom srdci zrod nemalo, obchádzaj krasomluvu jako mor a vyhoď z textu slovo jalové... .“

            So zatajeným dychom sme kráčali naprieč otcovej roli a zastavil nás až pohľad do okien domov starodávne vážneho vzhľadu. „Z tých v jednom iste ustarostená matička moja samotná sedí pri starom stole.“ Na pravej strane pamätná izba, naľavo zase sieň plná nadšencov umenia i histórie. Za spomínaných sme sa dnes preodiali aj my. Súčasťou pamätného dopoludnia bola aj súťaž v prednese poetických diel a oceňovanie najlepších autorských diel. Výborným výkonom nás reprezentovali Zuzana Jánošíková z I.A a Laura Hrončeková zo IV.B. Prvenstvo v autorskej časti získala Kristína Bartková, so svojou poviedkou „Tu si každý robí, čo chce alebo trojaká podoba mojej starej mamy.“ Po ukončení pestrého programu sme ostali sami s náporom nových myšlienok a poznatkov. Aké posolstvo sme si odniesli z dnešného stretnutia? Čo chcel týmto všetkým autor povedať?

            Momentálne žijeme v zvláštnej dobe. Nečítame knihy, pretože máme internet. Neformujeme vlastné názory, pretože kráčame s väčšinou našich rovesníkov a slovo “kultúrne dedičstvo“ nenachádzame vo svojich slovníkoch. Ale to je presne to, čo aj on sám kritizoval. On, ale kto je on? Nik iný, ako Ivan Krasko, meno ktorého nesie aj naše gymnázium. Ivan Krasko, vlastným menom Ján Botto, ktorý vo svojej tvorbe vyzdvihoval dôležitosť národnej jednoty, bránil sa proti vtedajšiemu režimu a zdôrazňoval to, ako by sa mladí ľudia aj v súčasnosti mali aktívne zapájať do rozvoja kultúrneho povedomia.

            Práve kvôli tomu sme si dnes prišli uctiť jeho pamiatku. Kvôli tomu sme dnes starostovi obce Lukovištia odovzdali kópiu Kraskovho vysvedčenia z roku 1890. Nie sme ľahostajní voči vlastnej histórií, tak, ako Janko Cigáň nikdy nebol ľahostajný voči nám.

            Tereza Nemcová (septima)

             

        • Skončili v prvej desiatke
          • Skončili v prvej desiatke

          • Dňa 21. 4. 2023 sa dvojica Pavol Bednář a Tomáš Matyáš Juhász z kvarty zúčastnila celoslovenského finále matematicko-chemickej súťaže dvojíc nazvanej MA-CHE-R. V prvej časti – v riešení matematických a chemických úloh suverénne zvíťazili. V druhej časti pracovali v laboratóriu, násobili pätnásťciferné čísla, upravovali desaťposchodové zložené zlomky a pod. V tretej časti potom prezentovali výsledky projektu, na ktorom pracovali v čase medzi dvomi poslednými kolami. Ako sa im darilo v druhej a tretej časti nevieme, organizátor nezverejnil žiadne body, je celkom možné, že hodnotenie bolo čisto subjektívne. V konečnom výsledku im prisúdili titul úspešného riešiteľa a 9. priečku. Vzhľadom na to, že sa súťaže zúčastnilo 255 dvojíc, je to určite chvályhodný výsledok.

            Gratulujeme, chlapci a ďakujeme za skvelú reprezentáciu nášho gymnázia.

            PaedDr. Bednářová, PhD

        • Mladý Európan 2023
          • Mladý Európan 2023

          • V utorok 18.4.2023 sme sa zúčastnili 18.ročníka vedomostnej súťaže Mladý Európan. Súťaž sa konala pod záštitou Europe Direct Lučenec v krásnych priestoroch radnice v Lučenci. Pozostávala z troch kôl, v ktorých sme si overili všetky vedomosti o Európskej únii. Prvý nás čakal vedomostný kvíz pozostávajúci z 50 otázok, následne nám prichystali tajničku so všetkými 24 jazykmi európskych štátov. A na záver sme museli zvládnuť už len obrázkový kvíz. Otázky sa týkali historických pamätihodností, osobností, jedál aj známych osobností.

            Počas vyhodnocovania súťaže sme mali možnosť si pozrieť priestory radnice a múzea. Po prehliadke a občerstvení nastalo vyhodnotenie a záver súťaže. Hodnotili sa všetky tri časti, ale aj projekt o Španielsku, ktorý sme pripravovali pred súťažou.

            Z desiatich ohodnotených družstiev sme sa umiestnili na krásnom bronzovom mieste. Od prvého miesta nás delilo len 7,5 boda, takže dúfame, že budúci rok získame zlatú priečku.

            Laura Juráková, II.A

        • Výsledky Biologickej olympiády
          • Výsledky Biologickej olympiády

          • Vo štvrtok 13.4.2023 sa konalo okresné kolo Biologickej olympiády pre kategóriu E.
            Súťažiaci si zmerali sily vo vedomostiach z botaniky, zoológie a geológie.
            Na botaniku sme mali dvoch zástupcov z triedy sekunda - Lauru Capákovú a Jakuba Dureca. Lepšie sa umiestnil Jakub, ktorý obsadil pekné 3.miesto.
            V časti zoológia nás reprezentoval Marek Spodniak z tercie, no víťaznú priečku neobsadil.
            Na geológiu sme mali jediného zástupcu Pavla Bednářa z kvarty, ktorý postupuje na krajské kolo.


            Všetkým ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a gratulujeme k dosiahnutým výsledkom

            Ing. Ivana Václaviková

        • Matematikom sa u nás darí
          • Matematikom sa u nás darí

          • Hneď prvý deň po veľkonočnom voľne sa konalo OKRESNÉ KOLO Matematickej olympiády v kategóriách Z6, Z7, Z8. V prvej z nich nás reprezentovali žiaci prímy, v druhej sekundáni a v tretej terciáni, úspešní riešitelia domáceho kola.

            Darilo sa im výborne.

            V kategórii Z6 súťažilo 16 žiakov, 7 z nich bolo úspešných z toho štyria „naši“.

            Naty Ľuptáková excelovala, s plným počtom 18 bodov získala zlato, Mia Astalošová a Zsófia Polóni sa s 13 bodmi umiestnili na 3. až 6. priečke a Dávid Csernok s 12 bodmi na 7. mieste.

            Aj Leo Demeter a Kika Iždinská odviedli poctivú prácu, žiaľ na titul úspešného riešiteľa to tentokrát nestačilo.

            V kategórii Z7 súťažilo 13 žiakov, 6 z nich bolo úspešných a medzi nimi aj dvaja naši. Pevne verím, že by boli štyria, žiaľ Dávid Poliak a Martin Kriška sa nemohli zúčastniť – práve hrali futbalový zápas za svoj klub.

            V tejto kategórii potvrdil svoje kvality Jakub Trapl, ktorý získal plný počet bodov a zaslúžené prvé miesto. Pekný výsledok dosiahol aj Robko Wereszký. Umiestnil sa na 4. mieste, no zaslúžil by si lepšie umiestnenie. Body stratil kvôli nepresnému zadaniu úlohy, ktoré inak pochopil a úlohu si tak veľmi sťažil.

            V kategórii Z8 súťažilo 8 žiakov, 6 z nich bolo úspešných, žiaľ náš jediný reprezentant Jozef Holubek k nim nepatril.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za ich snahu a tým úspešným gratulujeme ku krásnym výsledkom!

            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.

            Aktualizované 18.4.2023

            Dobrá správa nielen pre Lea Demetera.
            Máme ďalšieho úspešného riešiteľa v okresnom kole Matematickej olympiády. K tým, čo sme spomínali v predošlom príspevku, pribudol
            Leo Demeter. Po reklamácii sa zistilo, že na pomocnom papieri má popísaných dosť múdrych vecí na to, aby za ne dostal 4 body. To ho posunulo medzi „vyvolených“ Gratulujeme.

             

        • Opäť matematická olympiáda – tentokrát krajské kolo
          • Opäť matematická olympiáda – tentokrát krajské kolo

          • Dňa 28.3.2024 sa uskutočnilo v Žarnovici Krajské kolo MO v kategórii Z9. Našu školu reprezentoval víťaz okresného kola, Pavol Bednář (kvarta). Napriek mimoriadne zlej organizácii súťaže, ktorú niektorí súťažiaci využili k tomu, aby získali správne riešenia veľmi nečestným spôsobom, sa Palinovi podarilo získať titul úspešného riešiteľa a umiestniť sa na 7. priečke.
            Všetky úlohy síce vyriešil správne, ale bol pri vypisovaní postupov stručnejší, ako jeho konkurencia. Popísal „iba“ 4 strany a niektorí súťažiaci aj 6.

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a držíme palce v ďalších súťažiach. Sme na Teba hrdí!

            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.