• Aj tento rok sme sa zapojili do Technickej olympiády...

          • Víťazi školského kola v kategórii A, terciáni Lukáš Gedai a Dávid Poliak spolu so svojím mladším spolužiakom Marekom Bitalom zo sekundy (kategória B) zvíťazili aj v okresnom kole, ktoré sa konalo 23.11. 2023 na ZŠ Dobšinského v Rimavskej Sobote.
            Zabezpečili si tak postup do krajského kola, za čo si zaslúžia veľkú pochvalu. Osobitne vyzdvihujeme najmä Marekov výkon - zvíťazil s obrovským náskokom. Všetkým trom chlapcom ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a pevne veríme, že sa im bude dariť aj v krajskom kole.
            O to sa bude snažiť aj „veterán“ Pavol Bednář, bývalý medailista z celoštátneho kola TO, ktorý sa podujal pomôcť im s prípravou.

            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.

          • Zvíťazili sme!

          • Aj v posledný školský deň pred vianočnými prázdninami sa naši traja kvartáni odhodlali na dejepisnú súťaž s názvom Medzníky II. svetovej vojny, ktorá sa dnes uskutočnila v CVČ Relax v Rimavskej Sobote. Na súťaž išli 100% pripravení a suverénne ju vyhrali s plným počtom bodov!
             

            Keďže 21.12. si pripomíname aj oslobodenie Rimavskej Soboty spod fašistickej okupácie, tak sa naši víťazi zúčastnili aj slávnostného pripomenutia tejto udalosti.

            Adamovi Ďuricovi, Marekovi Spodniakovi a Oliverovi Fékesházymu z Kvarty srdečne gratulujeme 👌


            Mgr. Iveta Pytliaková

          • Prinášame výsledky školského kola Pytagoriády!

          • Dňa 13. 12. 2023 sme v priebehu troch vyučovacích hodín zrealizovali v troch triedach osemročného gymnázia online školské kolo Pytagoriády a teraz sa môžeme pochváliť výsledkami:

            V kategórii P6 nás reprezentovali primáni. Najlepšie z nich sa darilo Matúškovi Jablonskému, ktorý sa ako jediný úspešný riešiteľ môže tešiť na postup do okresného kola.

            V kategórii P7 súťažili sekundáni. Podali skvelý výkon – 10 z nich sa zaradilo medzi úspešných riešiteľov. Najviac bodov získal Leo Demeter (19), nasledovala Naty Ľuptáková (17), Zsófia Polóni, Emka Botošová, Miško Kováč, Lilien Szabó, Matúško Rada, Zara Svoreňová, Pavlínka Turisová a Mia Asztalošová.

            V najvyššej kategórii P8 súťažili terciáni. So ziskom 26 bodov zvíťazil Jakub Trapl, ktorý tak jednoznačne ukázal, že je stále v perfektnej forme a určite sa pokúsi obhájiť vlaňajšie prvenstvo z celoštátneho kola. Skvelých 22 bodov získal Robko Wereszký. Veríme, že do okresného kola budú pozvaní aj ďalší dvaja úspešní terciáni – Laura Capáková a Martin Kriška.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za snahu, tým úspešným gratulujeme a vieme, že svoje „kvality“ preukážu aj v okresnom kole.

            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.

          • Miško postúpil!

          • V utorok 12. 12. 2023 sa podarilo na našej škole zorganizovať školské kolo Matematickej olympiády najnáročnejšej kategórie „A“.

            Ukázalo sa, že to vôbec nebola „zbytočná námaha“. Michal Katreniak zo septimy ho úspešne zvládol a bude našu školu reprezentovať v krajskom kole. Gratulujeme Ti k postupu, Mišo a držíme palce. Konkurentov síce bude veľa, budú dobre pripravení a o rok starší... No čo na tom záleží? Nikoho z nich nevolajú „vedúci“ :)

            Ilustračné fotky len potvrdzujú všestranný talent Michala Katreniaka, gratulujeme!
             

            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.

          • Medzinárodný deň ľudských práv v Príme

          • V rámci programu Euroscola sme si pripomenuli Medzinárodný deň ľudských práv, ktorý každoročne pripadá na desiaty decembrový deň. Trieda Príma mala tentokrát možnosť dozvedieť sa viac o Európskej únii a hlavne o riešení ľudských práv. V krátkej prezentácii sme žiakom objasnili fungovanie aj stručnú históriu Európskej únie. Spoločne sme taktiež prediskutovali tému ľudských práv. Čo pre nás znamenajú, čo nám poskytujú, ako ich zaručuje Európska únia pre svojich obyvateľov, ako sa môžu porušovať...
            Poslednou aktivitou na záver bol kvíz, ktorý všetky skupiny hravo zvládli.
             

            Laura Juráková, III.A

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Prinášame výsledky školského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.
            Vo štvrtok 14.12. 2023 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, ktorého sa spolu zúčastnilo 20 žiakov školy. Súťažilo sa v kategóriách A a B.

            Žiaci začali písomnou časťou. Najprv riešili online test, nasledovala transformácia a tvorba textu na zadané témy. Po vyhodnotení školskou komisiou sa študenti s najvyšším počtom bodov dostali na ústnu časť, kde predviedli svoje komunikačné schopnosti počas prednesu rečníckeho prejavu a diskusného príspevku. Darilo sa im naozaj výborne a výsledky boli tesné.

            Z kategórie A sa najlepšie darilo Simone Makóovej (III.B), ktorá postupuje na krajské kolo. K úspešným riešiteľom sa tiež zaradili Sofia Horváthová (III.B) a Dominika Antalová (III.B).

            V kategórii B zvíťazila Nina Bíliková (II.A), ktorá bude našu školu reprezentovať na krajskom kole. Úspešnými riešiteľmi sa stali aj Sofia Spodniaková (II.A), Samuel Kurák (II.A) a Samuel Varga (I.B).

            Nina a Simonka, srdečne blahoželáme k postupu a držíme palce v krajskom kole, ktoré sa uskutoční vo februári 2024.


            Mgr. Karel Ticháček, Mgr. Beáta Kováčová

          • Dočkali sme sa prvého športového turnaja a ešte aj s najlepším možným výsledkom pre našich chlapcov!

          • Základného kola v basketbale chlapcov ZŠ o OGY sa zúčastnili naši chlapci, chlapci zo ZŠ Hostinského a Š. M. Daxnera. V prvom zápase naši chlapci vyhrali po disciplinovanom a kolektívnom výkone 18:4 proti ZŠ Hostinského. V nasledujúcom zápase už čelili herne najlepšiemu družstvu zloženého aj z basketbalistov zo ZŠ Š. M. Daxnera. Od začiatku sa súperi ujali vedenia, ktoré narástlo o 8 bodov a vyzeralo to na ich jasnú výhru. Naši žiaci svojou bojovnosťou a fyzičnosťou vyrovnali hru, bodovo sa dotiahli na súpera. Vo výbornom a vypätom zápase 2 minúty do konca, Martin Kriška po úniku rozhodol 2 bodovým košom o víťazstve našich žiakov 18:17. Celý zápas sa hral veľmi tvrdo a vo vysokom tempe.

            Turnaj za našu školu odohrali: P. HAÁS, L. GEDAI, D. BODOR, J.DUREC, D. POLIAK, J.HOLÚBEK, V. SLANINA, M. KRIŠKA, D. BADAČ, M.HAŇO, S.KOVALANČÍK, A.ŠTRBA (žiaci tercie a kvarty).

            Chlapcov chválime najmä za nasadenie, bojovnosť, disciplínu a slušnosť. Pochvala a poďakovanie patrí všetkým, keďže niektorí nastúpili so zraneniami alebo po chorobe. Najlepšie individuálne výkony podali Haás, Kriška, Bodor, Poljak, Gedai.

            Zároveň to bol prvý turnaj pod trénerskou taktovkou nového učiteľa TSV Mgr. Richarda Oštroma, gratulujeme 😊a držíme palce v ďalších kolách, chlapci!

          • 34. ročník Olympiády v anglickom jazyku

          • Posledný novembrový deň sa konalo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Sily si zmeralo 29 žiakov od Prímy až po Oktávu v 4 kategóriách: 

            1A - žiaci Primy a Sekundy

            1B - žiaci Tercie a Kvarty

            2A - žiaci 1., 2. ročníka, Kvinty  a Sexty

            2B - žiaci 3., 4. ročníka, Septimy a Oktávy                                             

            Olympiáda pozostávala z 2 častí, písomnej a ústnej.  Aj keď úlohy neboli vôbec jednoduché, väčšina súťažiacich si s nimi poradila veľmi dobre. Postúpiť do okresného kola však môžu vždy len tí najlepší, a to víťazi kategórie. Oni budú reprezentovať našu školu v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 17. januára 2024.

            Všetkým zúčastneným patrí poďakovanie za účasť aj za chuť urobiť niečo navyše.                                                                                                                              

                                                                                                                                                         PaedDr. Erika Kuszová