• Vysvedčenie a prázdniny z pohľadu študentov
          • Vysvedčenie a prázdniny z pohľadu študentov

          • 30. júna sa oficiálne skončil školský rok. Bol to deň, na ktorý všetci študenti čakali už od 5. septembra. Deň, keď žiaci pred dvojmesačnou prestávkou navštívili školu poslednýkrát a každý z nich si odniesol domov vysvedčenie. Kus papiera, na ktorom je zhodnotená ich práca za celý rok. Mnohí si zaň zaslúžia bohatú odmenu, no sú aj takí, ktorí by ho doma najradšej ani neukázali. Nech už je ale vysvedčenie akékoľvek, každý, kto zvládol 10 mesiacov v škole, si teraz môže dopriať skvelé prázdniny. To, ako si ich jednotlivci spravia skvelými je už len a len na nich. Preto sme im položili zopár otázok a ich odpovede vám prinášame v tomto článku.

            Iveta Kozloková (II.B)

            Myslíš si, že si za svoje vysvedčenie zaslúžiš odmenu? Čo ňou bolo / je?

            Určite si myslím, že si odmenu zaslúžim, celý rok som pracovala na sebe a na výkone, ktorý som v škole podávala. Strávila som deň so spolužiačkami, boli sme v kine a v pizzerii, to bola moja odmena. Bolo mi ňou však aj samotné vysvedčenie, na ktoré som celkom pyšná.

            Ako plánuješ stráviť letné prázdniny?

            Moje leto je už teraz dosť nabité. Veľa času určite strávim aktivitami spojenými s futbalom, chystám sa na kemp a čaká ma skúška, na ktorú budem veľa trénovať, aby som bola čo najúspešnejšia. Taktiež sa s rodinou chystáme na dovolenku a zvyšný voľný čas budem tráviť s kamarátmi.

            Sofia Spodniaková (I.A)

            Myslíš si, že si za svoje vysvedčenie zaslúžiš odmenu? Čo ňou bolo / je?

            Som spokojná so svojím vysvedčením, snažila som sa po celý čas a myslím, že odmenu som si zaslúžila. Dostala som knihu, ďalšiu do mojej zbierky, keďže rada čítam. Bola som so spolužiačkami osláviť, že sme úspešne zvládli prvý ročník a užila som si tento deň.

            Ako plánuješ stráviť letné prázdniny?

            Ako som už spomenula, milujem knihy, pravdepodobne ich toto leto prečítam ozaj veľa. A keď sa práve nebudem ponárať v písmenkách, budem so svojimi blízkymi a kamarátmi. Tiež pôjdem na dovolenku do Chorvátska a navštívim rodinu v Rakúsku, na čo sa veľmi teším.

            René Brosman (I.A)

            Myslíš si, že si za svoje vysvedčenie zaslúžiš odmenu? Čo ňou bolo / je?

            Viem, že moje výsledky mohli byť lepšie, no verím, že do budúcna aj budú. Napriek tomu som hrdý na to, ako sa mi tento rok darilo. Za odmenu som, asi ako väčšina, dostal peniaze a čokoládu. U starkej ma ale čakal úžasný tvarohový koláč, ktorý ma potešil skoro tak ako peniaze.

            Ako plánuješ stráviť letné prázdniny?

            Cez leto idem s rodinou na dovolenku k moru, okrem kúpania a atmosféry sa teším na slnečné dni plné zábavy. Pokiaľ nebude príliš teplo, budem vonku s kamošmi hrať futbal alebo budem s bratom pomáhať otcov v práci. Dúfam, že sa toto leto opálim do hneda, a nie do červena, ako to už pri mne býva zvykom.

            Jakub Durec (sekunda)

            Myslíš si, že si za svoje vysvedčenie zaslúžiš odmenu? Čo ňou bolo / je?

            Nezáleží na tom, či si to myslím ja, stačí, že si to myslí moja rodina a blízki. Práve oni ma obdarovali kopou čokolád, ktoré ale nezjem sám, keďže som poctivý športovec. Odmena by sa pravdaže nezaobišla bez nejakých peňazí, ktoré sa mi v lete určite budú hodiť.

            Ako plánuješ stráviť letné prázdniny?

            Počas prázdnin by som rád išiel na nejakú dovolenku, no myslím, že mi bohato bude stačiť judistický kemp v Albánsku. Leto je síce pauza od školy, no od športu nie. Keď však nebudem trénovať, budem tráviť čas s kamarátmi či pomáhať rodičom v záhrade, hrať sa so svojím psom alebo zajacmi.

             

            Ako sme sa vďaka ankete dozvedeli, väčšina žiakov je spokojná so svojím výkonom, a keď aj nie, má chuť na ňom pracovať a zlepšovať sa každým dňom. Každý má na prázdniny rozličné plány, preto nielen im, ale aj vám ostatným želáme príjemne strávené leto v kruhu najbližších.

             

            Nina Bíliková