• Naši žiaci na komentovanej prehliadke mesta
          • Naši žiaci na komentovanej prehliadke mesta

          • Pri príležitosti svetového dňa cestovného ruchu sa 27.septembra žiaci 2.C triedy zúčastnili komentovanej prehliadky mesta Rimavská Sobota. Gemersko – malohontské múzeum pripravilo aj virtuálnu prehliadku, v rámci ktorej si pomocou tabletov mohli žiaci pozrieť stredovekú podobu mesta.

            Az Idegenforgalom Világnapja alkalmából, a 2.C osztály tanulói virtuális városnézésen vettek részt a Gömör – Kishonti Múzeum jóvoltából. Táblagépek segítségével megtekinthették, hogyan nézett ki Rimaszombat a középkorban.

            Mgr. Monika Pataiová

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Európsky deň jazykov bol vyhlásený v roku 2001 a je organizovaný Radou Európy a Európskou komisiou. Deň je oslavou jazykovej rôznorodosti členských krajín, ktoré tvoria súčasť bohatého kultúrneho dedičstva a tradícií. Cieľom je tiež podpora občanov k učeniu nových jazykov, vďaka ktorým si zvyšujú svoje šance na štúdium, prácu a lepší život v rámci EÚ.

            Dňa 26.10. sme si aj na našej škole Európsky deň jazykov pripomenuli. Pre žiakov sme pripravili rôzne aktivity, ktoré sa uskutočnili v rámci vyučovacích hodín cudzích jazykov. Tento rok ich bolo skutočne dosť. Veď posúďte sami.

            Trieda Septima napríklad pripravila rovesnícke vyučovanie pre svojich najmenších spolužiakov z Prímy. V rámci neho sa mohli primáni od septimánov dozvedieť nové informácie o anglicky hovoriacich krajinách. Pracovalo sa v 4 skupinách, ktoré reprezentovali rôzne krajiny (USA, Kanada, UK a Austráliu) a z prác  jednotlivých tímov vytvorili spoločný projekt. Septimánom patrí pochvala za premyslenú koncepciu VH, vopred pripravené pracovné materiály a aj za manažovanie práce v skupinách. „Veľkí“ aj „malí“ zvládli svoje úlohy na jednotku.

            Rovesnícke vyučovanie sme realizovali aj v dvoch skupinách nemeckého jazyka. Všetci žiaci Kvarty prevzali na seba rolu učiteľov nemeckého jazyka, zostavili aktivity, pripravili pracovné listy s rôznymi úlohami, kvíz o Nemecku, kahoot so slovami prevzatými z nemčiny a naši najmladší žiaci Prímy súťaži v tímoch o ceny venované Goethe inštitútom. Kvarťania zvládli svoje úlohy na 1*. Rovesnícke vyučovanie je veľmi vhodná forma odovzdávania vedomostí, zručností a skúseností pre obe skupiny žiakov, určite v nej budeme pokračovať.

            Zábavnou formou sa zdokonaľovali v používaní angličtiny aj žiaci triedy Tercia. Okrem pripravených pestrých aktivít si vytvárali aj slovník v anglickom jazyku.

            Trieda 1. ročníka s VJM pripravila plagáty. Žiaci pracovali v skupinách. Vo svojej tvorbe poukázali na rôznorodosť európskych krajín a jazykov porovnávaním ich charakteristík, pozdravov, hymny aj pôvodu.

            Študenti triedy 2.A sa na hodine anglického jazyka venovali rôznorodým aktivitám, ktoré si pripravili pre svojich spolužiakov v skupine.

            Prvá skupina žiakov 3.A/B na hodine spracovala dizajn pre Tričko Európskeho dňa jazykov. Svojimi návrhmi sa zapojili do súťaže, v ktorej sa ich tričko môže stať oficiálnym tričkom EDJ 2024 a zároveň môžu získať tričká pre svoju triedu.

            V druhej  skupine 3.A/B sa zamerali na všetky jazyky, ktoré sa vyučujú na našej škole a vytvorili plagát s rovnakými základnými frázami v anglickom, francúzskom, maďarskom, nemeckom, ruskom a slovenskom jazyku.

            Vyučovaciu hodinu nemeckého jazyka v 2. ročníku spestrili naši študenti, ktorí majú korene v zahraničí a priblížili svoju reč, krajinu a kultúru. Lucas Zhang Čínu, Nazar Kostiuk Ukrajinu a Jazmin Khadhraoui Tunis. Pre všetkých to bolo veľmi zaujímavé a prínosné.

            Vo vestibule si môžete pozrieť výsledky prác študentov z tohto dňa.

            PaedDr. Erika Kuszová
            Vedúca PK JaK

        • Vysvedčenie a prázdniny z pohľadu študentov
          • Vysvedčenie a prázdniny z pohľadu študentov

          • 30. júna sa oficiálne skončil školský rok. Bol to deň, na ktorý všetci študenti čakali už od 5. septembra. Deň, keď žiaci pred dvojmesačnou prestávkou navštívili školu poslednýkrát a každý z nich si odniesol domov vysvedčenie. Kus papiera, na ktorom je zhodnotená ich práca za celý rok. Mnohí si zaň zaslúžia bohatú odmenu, no sú aj takí, ktorí by ho doma najradšej ani neukázali. Nech už je ale vysvedčenie akékoľvek, každý, kto zvládol 10 mesiacov v škole, si teraz môže dopriať skvelé prázdniny. To, ako si ich jednotlivci spravia skvelými je už len a len na nich. Preto sme im položili zopár otázok a ich odpovede vám prinášame v tomto článku.

            Iveta Kozloková (II.B)

            Myslíš si, že si za svoje vysvedčenie zaslúžiš odmenu? Čo ňou bolo / je?

            Určite si myslím, že si odmenu zaslúžim, celý rok som pracovala na sebe a na výkone, ktorý som v škole podávala. Strávila som deň so spolužiačkami, boli sme v kine a v pizzerii, to bola moja odmena. Bolo mi ňou však aj samotné vysvedčenie, na ktoré som celkom pyšná.

            Ako plánuješ stráviť letné prázdniny?

            Moje leto je už teraz dosť nabité. Veľa času určite strávim aktivitami spojenými s futbalom, chystám sa na kemp a čaká ma skúška, na ktorú budem veľa trénovať, aby som bola čo najúspešnejšia. Taktiež sa s rodinou chystáme na dovolenku a zvyšný voľný čas budem tráviť s kamarátmi.

            Sofia Spodniaková (I.A)

            Myslíš si, že si za svoje vysvedčenie zaslúžiš odmenu? Čo ňou bolo / je?

            Som spokojná so svojím vysvedčením, snažila som sa po celý čas a myslím, že odmenu som si zaslúžila. Dostala som knihu, ďalšiu do mojej zbierky, keďže rada čítam. Bola som so spolužiačkami osláviť, že sme úspešne zvládli prvý ročník a užila som si tento deň.

            Ako plánuješ stráviť letné prázdniny?

            Ako som už spomenula, milujem knihy, pravdepodobne ich toto leto prečítam ozaj veľa. A keď sa práve nebudem ponárať v písmenkách, budem so svojimi blízkymi a kamarátmi. Tiež pôjdem na dovolenku do Chorvátska a navštívim rodinu v Rakúsku, na čo sa veľmi teším.

            René Brosman (I.A)

            Myslíš si, že si za svoje vysvedčenie zaslúžiš odmenu? Čo ňou bolo / je?

            Viem, že moje výsledky mohli byť lepšie, no verím, že do budúcna aj budú. Napriek tomu som hrdý na to, ako sa mi tento rok darilo. Za odmenu som, asi ako väčšina, dostal peniaze a čokoládu. U starkej ma ale čakal úžasný tvarohový koláč, ktorý ma potešil skoro tak ako peniaze.

            Ako plánuješ stráviť letné prázdniny?

            Cez leto idem s rodinou na dovolenku k moru, okrem kúpania a atmosféry sa teším na slnečné dni plné zábavy. Pokiaľ nebude príliš teplo, budem vonku s kamošmi hrať futbal alebo budem s bratom pomáhať otcov v práci. Dúfam, že sa toto leto opálim do hneda, a nie do červena, ako to už pri mne býva zvykom.

            Jakub Durec (sekunda)

            Myslíš si, že si za svoje vysvedčenie zaslúžiš odmenu? Čo ňou bolo / je?

            Nezáleží na tom, či si to myslím ja, stačí, že si to myslí moja rodina a blízki. Práve oni ma obdarovali kopou čokolád, ktoré ale nezjem sám, keďže som poctivý športovec. Odmena by sa pravdaže nezaobišla bez nejakých peňazí, ktoré sa mi v lete určite budú hodiť.

            Ako plánuješ stráviť letné prázdniny?

            Počas prázdnin by som rád išiel na nejakú dovolenku, no myslím, že mi bohato bude stačiť judistický kemp v Albánsku. Leto je síce pauza od školy, no od športu nie. Keď však nebudem trénovať, budem tráviť čas s kamarátmi či pomáhať rodičom v záhrade, hrať sa so svojím psom alebo zajacmi.

             

            Ako sme sa vďaka ankete dozvedeli, väčšina žiakov je spokojná so svojím výkonom, a keď aj nie, má chuť na ňom pracovať a zlepšovať sa každým dňom. Každý má na prázdniny rozličné plány, preto nielen im, ale aj vám ostatným želáme príjemne strávené leto v kruhu najbližších.

             

            Nina Bíliková

        • Tu si každý robí, čo chce alebo trojaká podoba mojej starej mamy
          • Tu si každý robí, čo chce alebo trojaká podoba mojej starej mamy

          • Na počesť významného básnika a národného umelca, Ivana Kraska, sa každoročne organizuje súťaž, ktorá prispieva k rozvoju nádejných literárnych talentov a mládeže. V tomto školskom roku sa podarilo zvíťaziť maturantke z nášho gymnázia, Kristíne Bartkovej. Prvenstvo získala za svoju poviedku v autorskej kategórii. To, aký odkaz sa skrýva medzi riadkami poviedky a čo konkrétne ju inšpirovalo k tvorbe, prezradila Kika v krátkom rozhovore. Pod ním je k dispozícii aj znenie samotnej poviedky, doplnené o fotky z prostredia, ktoré sa priamo viaže k deju.
        • Gratulujeme, Levente
          • Gratulujeme, Levente

          • V Maďarsku bola tento rok už po 26. raz vyhlásená súťaž v písaní poviedky a básní: ÍRÓ-DEÁK ORSZÁGOS VERS- ÉS NOVELLAÍRÓ PÁLYÁZAT. Tento rok zaslalo 381 súťažiacich takmer 2000 diel. Finále sa konalo v meste Hódmezővásárhely, kde Levente Lőkös, žiak III.C triedy našej školy, získal prvé miestov v písaní poviedky v kategórii 14-18 ročných. Srdečne blahoželáme!

            Idén 26. alkalommal hirdették meg az ÍRÓ-DEÁK ORSZÁGOS VERS- ÉS NOVELLAÍRÓ PÁLYÁZATOT Magyarországon és a határon túl. Ebben az évben 381 pályázó küldte el közel 2000 művét. A döntőre Hódmezővásárhelyen került sor, ahol iskolánk III.C osztályos tanulójának, Lőkös Leventének a novellája első helyezést ért el a 14-18 évesek kategóriájában. Szívből gratulálunk!

             

        • Občianska náuka inak
          • Občianska náuka inak

          • Vďaka nášmu jarnému pobytu v Európskom parlamente v Štrasburgu sme dostali príležitosť zúčastniť sa na ďalšej vzdelávacej aktivite Európskeho parlamentu, tentokrát v Maďarsku. Hlavnou témou bola Európska únia a nadchádzajúce voľby do Európskeho parlamentu. Spoznali sme aj ďalších účastníkov Euroscoly zo štyroch európskych krajín. Najpočetnejšie zastúpenie študentov malo Maďarsko, Slovinsko, Slovensko, ale nechýbalo ani Chorvátsko a Rakúsko.

            Prvý júnový sme vyrazili na cestu do Veszprému. Toto maďarské mestečko sa nachádza neďaleko známeho jazera Balaton. Cesta nám rýchlo ubehla a už v poobedňajších hodinách sme skúmali historické centrum Veszprému. Po krátkej obhliadke sme sa presunuli na zoznamovací program. Každý účastník bol zadelený do jednej zo šiestich skupín, ktorá bola pomenovaná po európskych významných mestách, kde boli podpísané zmluvy EÚ. V týchto skupinách sme pracovali zvyšné dni, takže poznávacie aktivity boli dôležité. Okrem spoločného rozprávania sme si zahrali aj ľudské bingo a spoznávali kultúru ostatných krajín. Na druhý deň nás čakal nabitý celodenný program. V našich skupinách nás čakali workshopy zamerané na rôzne témy. Od čistenia lokálnych riek, šírenia dezinformácií až po mýty o Európskych voľbách. Po výdatnom obede nás čakala ešte výdatnejšia diskusia s členmi Európskeho parlamentu. Dozvedeli sme sa zaujímavostí z ich života aj názor na niektoré témy. Milým prekvapením bol slovenský europoslanec Ivan Štefanec. Pripravil si pre nás aj pár darčekov, dokonca máme aj spoločnú fotku :) Tretí deň, v sobotu nás čakal najnáročnejší deň. Ráno sme sa opäť stretli s našimi skupinami a začali sme vytvárať projekty. Naše krátke videá alebo projekty sme vytvárali na témy, s ktorými sme sa zaoberali predchádzajúci deň alebo nás čakali úplne iné myšlienky. Naše práce sme do obeda museli spracovať aby boli do večera pripravené. Vynikajúci obed nás dostatočne posilnil na prehliadku mesta. Pozreli sme si hlavné dominanty mesta. Cestou sme oddychovali aj sme sa zapájali do rôznych aktivít. Našu prehliadku mesta sme zakončili v aule Veszprémskej vysokej školy. Tu nás čakalo slávnostné ukončenie celého podujatia. Pozreli sme si všetky naše dopoludňajšie práce a vyhodnotili sa súťaže, odchádzali sme síce bez hlavnej ceny, ale so spokojným pocitom a množstvom  nových vedomostí a skúseností.

            V nedeľu ráno sme sa stretli za upršaného počasia na raňajkách a pomaly sme sa začali lúčiť s Veszprémom. Cestou domov sme prešli veľkolepou Budapešťou. Spravili sme si krátku prechádzku na Citadelu, odkiaľ sme mali perfektný výhľad na celú Budapešť. A už nás čakal iba návrat domov.

            Celý predĺžený víkend bol fantastický a hlavne dúfame v ďalšiu príležitosť ohľadom Európskeho parlamentu.

             

            Laura Juráková, II.A

        • Čo sú dezinformácie?
          • Čo sú dezinformácie?

          • Na túto otázku dostali dnes (9.6.2023) odpoveď žiaci II.A triedy v rámci občianskej náuky od zamestnancov Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Martina Biznára a Dariny Petráňovej.

            Prednášku sprostredkovalo informačné centrum Europe Direct v Lučenci.

            Žiaci sa dozvedeli, čo sú dezinformácie, kto a prečo ich šíri, aké majú následky.

            V závere prednášky riešili otázky online kvízu v trojčlenných skupinkách. Najúspešnejšia trojica dostala knižnú odmenu.

            Mgr. K. Balážová

        • Naozaj skvelé výsledky
          • Naozaj skvelé výsledky

          • Prinášame dobré správy z „KLOKANA“: Jakub Trapl (sekunda) v kategórii Benjamín 7 a Pavol Bednář (kvarta) v kategórii Kadet 9 so ziskom 100 % bodov obhájili vlaňajšie prvenstvo v rámci SR!

            To však nie je všetko. Rovnako ako aj vlani našu školu reprezentovalo 34 súťažiacich. No kým vlani sme mali 10 úspešných riešiteľov, tento rok to bolo až 14! Dúfam, že si tento trend udržíme aj v budúcich rokoch 😊.

            Najlepšie výsledky dosiahli už spomínaní Jakub Trapl a Pavol Bednář, pochvalu si ale určite zaslúžia aj Mia Astalošová, Leo Demeter, Naty Ľuptáková, Zsófia Polóni, Dávid Csernok a Miška Katreniaková z prímy, Robko Wereszký, Dávid Poliak a Simonka Szitanková zo sekundy, kvintáni Andrej Machyniak a Jakub Melicherčík, sextán Miško Katreniak.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a prajeme veľa ďalších úspechov.

            PaedDr. Bednářová, PhD.

        • Mladý digitálny Európan
          • Mladý digitálny Európan

          • Digitálna súčasnosť ovplyvňuje všetky sféry nášho života – aj niektoré súťaže. Mladý Digitálny Európan je toho najlepším príkladom. V tejto populárnej celoslovenskej vedomostnej súťaži pre žiakov SŠ si z našej školy zmeralo sily 16 súťažiacich.
            Školské kolo prebehlo 10. mája 2023 formou elektronického formulára a preverilo vedomosti účastníkov z histórie a súčasnosti Európskej únie.
            Tento ročník bol naozaj silný, nakoľko sa do súťaže zapojilo až 161 škôl a 2183 žiakov. Aj napriek náročným otázkam, úspešnosť odpovedí našich súťažiacich bola nad 70%.
            Najlepšie výsledky dosiahli Michal Katreniak – 83,3 %, Samuel Duda – 80 % a Dávid Kovács – 73,3 % Blahoželáme.
            Všetkým zúčastneným ďakujeme za pozitívne zviditeľnenie našej školy a novú skúsenosť.


            Mgr. K.Balážová

        • Jakub všetkým ukázal ako sa počíta na GIK v Rimavskej Sobote
          • Jakub všetkým ukázal ako sa počíta na GIK v Rimavskej Sobote

          • Dňa 23. 5. 2023 sa konalo celoštátne kolo Pytagoriády. Už len postúpiť do tohto kola je mimoriadne ťažké - nestačí LEN zvíťaziť v okresnom kole, musíte zvíťaziť s veľmi, naozaj veľmi vysokým počtom bodov.
            V histórii nášho gymnázia (a pravdepodobne aj okresu) sa to doteraz podarilo len raz, Jakub Trapl zo sekundy je druhý taký prípad. A Jakub nielenže postúpil, on si z neho rovno domov priniesol zlato!

            Bolo to tesné, ale vďaka najvyššiemu počtu správne vyriešených úloh aj zaslúžené víťazstvo.
            Gratulujeme Ti Jakub k nádhernému úspechu, zaslúžil si si ho... Si nielen veľmi múdry, ale aj nesmierne pracovitý.

            Ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a veríme, že Ťa čakajú ďalšie podobné (aj väčšie) víťazstvá.


            PaedDr. Bednářová, PhD.

        • Okienko historických udalostí
          • Okienko historických udalostí

          • Ani v 12. vydaní nebude chýbať známe nahliadnutie do zákutí našej histórie. Tentokrát to bude článok o historických udalostiach, ktoré sa svojím významom zapísali do dejepisných učebníc, teda aspoň väčšina z nich. V tomto článku vám priblížim, čo nám priniesla minulosť v priebehu mesiaca máj.
        • Kristián má striebro
          • Kristián má striebro


          • Gemersko-malohontské osvetové stredisko, obec Vyšný Skálnik a ZŠ s MŠ Sama Vozára Hrachovo zorganizovali vo Vyšnom Skálniku XXI. ročník regionálnej recitačnej súťaže Deň štúrovskej poézie. Našu školu reprezentoval Kristián Kmeť zo Sekundy.
            V silnej konkurencii si v I. kategórii odniesol druhé miesto, ku ktorému mu srdečne blahoželáme.
            Ďakujeme za reprezentáciu školy.


            Mgr. Kováčová

        • Podarilo sa. Ďalší krásny úspech nášho študenta
          • Podarilo sa. Ďalší krásny úspech nášho študenta

          • Jednou z najťažších súťaží vôbec je Biologická olympiáda E – odbornosť geológia. Treba v nej preukázať nielen bohaté teoretické vedomosti, ale aj vytvoriť zbierku minerálov a hornín, zmapovať pôdny odkryv a naučiť sa rozlišovať 50 predpísaných minerálov a hornín.

            Môžete si to skúsiť, čo je na prvom obrázku? Na druhom? A na treťom? Asi málokto uhádol, že sa vo všetkých prípadoch jedná o ten istý minerál – baryt! Jeden minerál môže mať veľa rôznych tvárí a rôzne minerály zas môžu vyzerať prakticky rovnako...

            A keď sa Vám náhodou predsa len podarí „kameň“ správne pomenovať, ešte sa Vás na ústnej časti spýtajú, ako ste na to prišli, budú chcieť chemický vzorec, zaradenie, lokality, kde sa na Slovensku vyskytuje a nechajú Vás ich znázorniť na slepej mape.

            Napriek tomu (Alebo práve preto? 😊) sa Pavol Bednář z kvarty rozhodol, že to skúsi. Prebojoval sa cez školské a okresné kolo a 16. 5. 2023  veľmi úspešne absolvoval aj krajské kolo – zvíťazil v ňom!!!

            Teraz ho čaká celoštátne kolo v Tatranskej Lomnici. Gratulujeme k nádhernému výsledku a želáme krásny výlet aj veľa šťastia v celoštátnom kole.

            Súčasne sa chceme úprimne poďakovať pánovi učiteľovi Mgr. Novodomskému zo ZŠ Dobšinského RS ako aj vedeniu tejto školy za zapožičanie zbierky nerastov. Pri príprave na „poznávačku“ Palinovi určite veľmi pomohla. 

            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.

        • Posledné chvíle pred odchodom
          • Posledné chvíle pred odchodom

          • V piatok 19. mája 2023 sa uskutočnila jedna z najradostnejších a zároveň najsmutnejších udalostí v živote maturantov na našej škole. Dostali možno ťažšiu úlohu, ako je samotná maturita, či výber vysokej školy, a to úlohu rozlúčiť sa. Povedať posledné zbohom profesorom, žiakom a rokom stráveným na gymnáziu, ktoré mnohí pokladajú za tie najlepšie. Sĺz, ktoré vybehli počas rozlúčky, bolo viac ako cukríkov, ktoré útočne lietali po triedach, no ešte viac bolo úprimných úsmevov a vrelých objatí, pri ktorých nikto nemyslel na odchod, ale na spomienky prežité počas stredoškolského obdobia.
        • Gratulujeme k titulu Slávik Slovenska v okresnom kole
          • Gratulujeme k titulu Slávik Slovenska v okresnom kole

          • 31. ročník speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii ľudovej piesne Slávik Slovenska 2023 sa uskutočnil 16. mája 2023 v CVČ Relax v Rimavskej Sobote pre žiakov základných škôl, ZUŠ a príslušných ročníkov osemročných gymnázií v okrese Rimavská Sobota. Súťaže sa zúčastnilo 14 súťažiacich a súťažili v 3 kategóriách.
            Naše želiezko v ohni bola Bibiana Kišáková (sekunda), ktorá svoju kategóriu vyhrala a postupuje do krajského kola.

            Ďakujeme za hudobný doprovod Mgr. Janke Dobrockej (ZUŠ RS), vďačne zaskočila za chorého Jakuba Tiralu (III.A).
            Srdečne gratulujeme, Biba a držíme palce v krajskom kole v Banskej Bystrici!


            Mgr. Jozef Gödri

        • Naši recitátori opäť na popredných miestach
          • Naši recitátori opäť na popredných miestach

          • Na 63. ročníku Krajskej prehliadky v umeleckom prednese Sládkovičova Radvaň veľmi úspešne reprezentovali našu školu víťazi regionálneho kola súťaže Hviezdoslavov Kubín.
            V II. kategórii v próze Natálka Ľuptáková z Prímy a v poézii Emma Kmeťová z Kvarty. Svoje zastúpenie sme mali aj v IV. kategórii. V prednese poézia Laura Hrončeková zo IV.B a v próze Vratko Mančuška zo Septimy, ktorý postúpil na krajskú prehliadku automaticky, keďže minulý rok získal strieborné pásmo s čestným uznaním na celoslovenskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín.
            V silnej konkurencii si napokon okrem skúseností a pochvál, odniesli aj umiestnenie. Vratko Mančuška získal v próze 3.miesto a Natálka Ľuptáková v poézii 2.miesto.
            Všetkým srdečne blahoželáme. Sme na vás hrdí.


            Mgr. Beáta Kováčová

        • Malý futbal mladších žiakov
          • Malý futbal mladších žiakov

          • Gratulujeme k 3. miestu v okresnom kole v malom futbale mladších žiakov.
            Našu školu reprezentovali: Maxim Haňo, Matúš Rada, Maťo Kriška, Miško Kováč, Dávid Poliak, Robko Wereszký, Stanko Kovalančík, Lukáš Gedai.


            Mgr. Ján Konček

        • Krajské kolo Chemickej olympiády - kategória D
          • Krajské kolo Chemickej olympiády - kategória D

          • Našu školu a okres Rimavská Sobota reprezentoval Pavol Bednář z kvarty a umiestnil sa na 4. mieste, pričom prvé priečky boli v mimálnych rozdieloch a od celkového víťaza ho tak delilo len 6 bodov.
            Gratulujeme ku krásnemu výsledku a ďakujeme za reprezentáciu školy.


            Ing. Ivana Václaviková

        • Krajské kolo Slovenskej geologickej olympiády
          • Krajské kolo Slovenskej geologickej olympiády

          • V utorok 25.apríla sa konal prvý ročník Slovenskej geologickej olympiády, a to hneď krajské kolo. Našu školu reprezentovali Daniel Ďuriška z I.A a Pavol Bednář z kvarty. Danielovi sa darilo lepšie, a tak postupuje aj do celoslovenského kola. Gratulujeme a držíme palce.


            Ing. Ivana Václaviková